Meer over Puzzel Mij

Geschiedenis

In 2009 start de voorloper van Puzzel Mij onder de naam Add-in Onderwijs met als motto ‘Toegevoegde waarde van binnenuit’. Onder deze naam worden trainingen gegeven rond onderwijsresultaten en SharePoint als platform voor online samenwerken.

In 2014 nemen we afscheid van de ICT en gaan we verder als Puzzel Mij met als motto ‘Steeds op zoek naar wat jou drijft’. In deze fase starten we met de trainingen in het DISC-profiel, het Persolog Stressprofiel en Persolog Leren en Veranderen. Het is de fase waarin de aandacht gaat naar gepersonaliseerd leren met onder andere een pilot rond leervoorkeuren en onderwijsstijlen, samen met Henry Koopman van Kracht van verschil. In deze fase draait ook het project ‘Idee – Ontwikkel je identiteit’, samen met Anita Zeldenrust. Het jaar 2014 is ook het jaar waarin we gaan werken met de Passende Routes. In 2016 verschijnt de eerste versie van de webapplicatie van de Passende Routes. Dit project gaat verder onder de naam Passende Routes Online met als motto ‘kindgericht | resultaatgeleid | werkbaar’. De webapplicatie wordt gebouwd door Rens Admiraal van E-rank.

Begin 2021 start het project Waardeer je kwaliteit met een aantal audits in het primair onderwijs. Deze start vormt de basis voor het spel Waarderingskader in de vingers en de trainingen die rond het waarderingskader worden opgezet. Dit traject wordt al snel een samenwerking met Arjo de Groot van Onderwijs Interim Desk en later ook Marco König van Leren Centraal. In 2022 gaat Waardeer je kwaliteit verder als zelfstandige onderneming.

In 2024 verschijnt het nieuwe logo en een nieuwe website onder het motto Kwaliteit is mensenwerk! Het aanbod is inmiddels volledig gericht op het onderwijs.

Kwaliteit is mensenwerk!

Jelle Admiraal

Schoolleider

Ik ben Jelle Admiraal, 50 jaar, getrouwd, vader van drie kinderen (21, 17 en 14 jaar) en ik woon in Nijkerkerveen. Ik houd van lezen, wandelen, zeilen en muziek maken (piano en gitaar). Ik 1997 begon ik in het onderwijs als leerkracht. Ik werkte twee jaar in groep 1 als kleutermeester en daarna vier jaar in groep 8. In 2003 startte ik als schoolleider op een school in Amersfoort. Ik heb daar negen jaar met het team mogen bouwen aan een mooie school. In 2011 begon ik daarnaast aan mijn eerste periode als interim-schoolleider. Inmiddels heb ik op acht scholen een interim-opdracht afgerond. Daarnaast heb ik gewerkt als interim-kwaliteitsmedewerker.

Puzzel Mij

Naast mijn werk als schoolleider doe ik allerlei andere opdrachten als kwaliteitsmedewerker, onderwijsadviseur en trainer. Onder andere trainingen ParnasSys, DISC-persoonlijkheidsprofiel, Stressprofiel, Onderwijsstijlen en visietrajecten. Ik doe dit onder de naam Puzzel Mij. De puzzel staat voor nieuwsgierigheid en het zoeken naar wat passend of juist verrassend is. Daarnaast verzorg ik audits en trainingen in het inzetten van het waarderingskader. Dit doe ik vanuit het bedrijf Waardeer je kwaliteit. Voor mij gaan daarin kwaliteit en relaties altijd samen: Kwaliteit is mensenwerk!

Teams

Mijn ervaring is dat in ieder team in ieder geval deze vier vragen beantwoord moeten worden: Wat is het doel? Waarom willen we dat? Hoe gaan we dat doen? en Wie gaat er mee? Ieder team is daarin anders, maar één ding is hoe dan ook duidelijk: it takes teamwork to make a dream work!

It takes teamwork to make a dream work!

Portfolio

* Leerkracht in het primair onderwijs (groep 1 en groep 8)

* Schoolleider in het primair onderwijs (Amersfoort, Almere)

* Interim-schoolleider in het primair onderwijs (Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Ede, Rhenen, Utrecht, Zeewolde, Zeist)

* Trainer ParnasSys, Opbrengstgericht handelen, Passende Routes Online, DISC

* Trainer Persolog Leren & Veranderen, Onderwijsstijlen

* Waarderingskader in de vingers (Waardeer je kwaliteit)

* Masterclass Hoge verwachtingen en Passende resultaten

* Visietrajecten Jullie schoolplan, een brug naar de toekomst

* Interim kwaliteitsmedewerker

* Interim bestuursadviseur

Een leider inspireert anderen om meer te dromen, meer te leren en meer te worden.

Feedback

* Inspirerend, verhelderend, ik ben echt aan het denken gezet, dit geeft overzicht, verbindend (Amersfoort)

* Het lijkt mij dat het instellen van de Passende Routes Online een blijvend effect gaat hebben op de school en de ontwikkeling van de kinderen. (Ede)

* “Je weet het team te verbinden en stabiliteit te creëren in ‘woelige tijden’. Tegelijkertijd weet je de boel ook in beweging te krijgen en een dynamisch proces van verbetering op gang te brengen.” (Ede)

* “Je hebt vaart én rust gebracht. Vaart in verbeteringen en beleid, rust door duidelijkheid te bieden en kader.” (Ede)

* “Jelle krijgt snel een beeld van de school waar hij terecht is gekomen en is in staat het team mee te krijgen in de veranderingen die nodig zijn. Jelle is in zijn communicatie helder en zakelijk, zonder zijn empathie te verliezen voor de ander. De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren. Beschikbaar als het er toe doet en hij valt je niet lastig met allerlei detailvragen. “ (Utrecht)

Training

“Heerlijk om hier samen naar te kijken. Fijn om naast onze gebruikelijke analyse nieuwe inzichten te krijgen. Wisselende werkvorm en eigen praktijk meenemen is prettig.”

“Fijne cursus, mooie leerzame dag. Heel informatief, fijne presentatie, zeer goed voorbereid, veel kennis, veel afwisseling! Echt top!”

“Ik ben geïnspireerd geraakt om praktisch toe te passen in de klas.”

“Enorm onder de indruk van de wijze hoe je de groep ziet, vormt en deze ‘beweegt’.”

“Mate van afstemming was heel prettig, ruimte voor verschillen tussen mensen. Je gaf heel sterk leiding aan de groep!”

“Afwisselende werkvormen. Fijn om zo meegenomen te worden en kennis te vergroten op deze manier.”

“Leiderschap is het vermogen om anderen te inspireren tot vertrouwen.” – John C. Maxwell

Netwerk

Deze website is geschreven in de wij-vorm, terwijl Puzzel Mij in de kern het werk is Jelle Admiraal als persoon. De keuze voor de wij-vorm ligt in de samenwerking met andere professionals die activiteiten van Puzzel Mij kunnen ondersteunen. Soms in samenwerkingsprojecten, soms als ondersteuning bij trainingen en soms als aanvulling op de eigen expertise. Op deze manier zijn we samen in staat te werken vanuit een brede expertise en waar nodig op te schalen wanneer grote opdrachten daarom vragen. Het netwerk maakt het mogelijk om samen de puzzel te leggen met de stukjes die de opdrachtgever mist.

“Het beste van iedereen naar boven halen, dat is de kracht van samenwerking.” – Stephen Covey

Verder praten over Puzzel Mij

Fijn om even te klankborden …

Deze website geeft je een eerste indruk van waar Puzzel Mij voor staat. Vanuit het motto Kwaliteit is mensenwerk! werken wij aan onderwijskwaliteit, onderwijskundig leiderschap en sterke teams. Neem contact met ons op om te ontdekken wat we daarin voor jouw school/organisatie kunnen betekenen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Kwaliteit is mensenwerk!